You Are Viewing

Faqs

FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen.
Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Als je net zwaar hebt gegeten kan het langer duren voor de psilocybine gaat werken, hierdoor bestaat de kans dat er te veel psilocybine wordt ingenomen omdat de effecten niet worden ervaren. De truffel effecten zullen echter altijd intreden bij een grote dosis zullen deze effecten extra heftig zijn. Gebruik de truffels daarom 2 uur na een maaltijd.


Een sitter is een persoon die aanwezig is bij de trip en nuchter blijft. De sitter kan de tripper op zijn of haar gemak stellen en zorgen dat de trip goed verloopt.


Een tripstopper bestaat uit 2 dextrose suiker tabletten en 4 valeriaan capsules. De valeriaan capsules helpen je te ontspannen en de dextrose tabletten helpen met het neutraliseren van de truffel effecten. De tripstopper is verkrijgbaar bij smartshops.


De kans op verslaving is bij het gebruik van truffels nihil. Door de heftige effecten die optreden bij het gebruik van truffels worden ze in de meeste gevallen niet vaak gebruikt. Hierdoor is de kans op geestelijke afhankelijkheid/verslaving erg klein. Het lichaam went ook razendsnel aan truffels. Na veelvuldig gebruik zal je nog maar weinig voelen van de effecten. De gewenning of tolerantie wordt echter ook weer snel afgebouwd.


Volgens het boek Addiction van Gable, RS en Jellinek zijn de lichamelijke risico’s van psychedelische truffels verwaarloosbaar. Blijvende orgaanschade is tot nu nergens gemeld en de giftigheid van de werkzame stof psilocybine is zeer laag. Volgens schattingen is een dodelijke doses minstens 1000 keer de werkzame dosis (addiction (2004), Gable RS)

Het RIVM onderzocht de schadelijkheid van 19 genotsmiddelen en bekeek daarbij hoe giftig elk middel is, hoe verslavend het is, en wat de maatschappelijke schade is (agressie, verkeersonveiligheid, arbeidsverzuim). Kijk hier voor het uitgebreide rapport.

http://www.rivm.nl/dsresource?objectid=rivmp:13404&type=org&disposition=inline&ns_nc=1


Minister Klink zei hierover het volgende: ‘Uit onderzoek van de VWA uit 2002 is gebleken dat het totaal aan psilocine in monsters van de sclerotia van de psilocybe tampanensis (truffels) ca. 0.3% bedroeg. De andere soorten paddenstoelen die door de VWA in dit kader zijn onderzocht hadden een waarde tussen de 0.5 en 0.9%. Hieruit kan worden geconcludeerd dat truffels een lagere waarde aan hallucinogene stoffen bevatten dan paddenstoelen’.


Body effect: 
 Ervaar een prettig gevoel in je lijf, voel alsof je je in slow motion beweegt, ontspan, ervaar een prettige warmte en tintelingen over je hele lichaam!

Brain effects: 
Waarom leven we? Wat is je doel op deze wereld? Weet het antwoord op al de vragen waar je nooit het antwoord op hebt geweten. Zintuigen verscherpen, zie alles helderder dan ooit tevoren.

Visualeffects: 
 Ervaar de wereld op een andere manier. Beleef kleuren sterker en zie dingen die je nog nooit eerder hebt gezien.

Energy effect: 
 Voel je energiek. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Vlieg van de ene naar de andere gedachte. Je voelt je euforisch en onoverwinnelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The gifts of nature are here to be enjoyed!