You Are Viewing

Bad trip

Bad trip

De unieke ervaring van een trip wordt niet altijd als positief ervaren. Een enkeling wordt angstig en paniekerig, beter bekend als een bad trip. Negatieve prikkels van buitenaf of negatieve gedachtes zijn vaak de veroorzaker van een bad trip. Truffels zijn emotie versterkend, zowel de positieve als negatieve gevoelens kunnen worden versterkt.

Wat moet je doen bij een bad trip?

Het is belangrijk om jezelf, tijdens een bad trip, op andere, vrolijke gedachten te brengen. Wanneer de negatieve prikkels van buitenaf komen, probeer dan een andere rustige, relaxte plek op te zoeken. Daarnaast kun je tijdens de bad trip afleiding zoeken in ontspannende muziek of een gesprek met je sitter. Een enkeling wordt bang dat hij/zijn nooit meer uit de bad trip komt, dit is niet het geval. Je komt altijd weer uit je trip! Het effect van de truffels is slechts tijdelijk.
Naast het positieve praatje of de verandering van omgeving kun je ook suiker en/of vitamine C innemen. Door suiker te nemen wordt je suikergehalte verhoogd, hierdoor zal de trip afnemen. Ook wordt door suiker dopamine in de hersenen aangemaakt deze stof zorgt voor een tijdelijk prettig gevoel. Voor veel mensen kan dit voldoende zijn om een bad trip te veranderen in een goede trip. 

 

De laatste optie om een bad trip te stoppen is een tripstopper.
Wij raden aan altijd een tripstopper aan te schaffen als je aan een trip begint. De tripstopper is verkrijbaar bij smartshops.

Accepteer de korte periodes van angst en twijfel, ze horen erbij en verdwijnen vanzelf!